Farsangi cserkészmulatság Beregszászban

2020. február 24., 13:22 , 995. szám

Immár huszonharmadik alkalommal került megrendezésre a már hagyományos farsangi cserkészbál február 22-én. A Beregszászi 4. Számú Bendász István Cserkészcsapat idén a cirkusz csodálatos világával kápráztatott el minket. A mulatságnak a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola adott otthont.

A megnyitón az est két porondmestere, Bárdos Tamás és Taracközi Mirjám köszöntött minden kedves varázslatra és ámulatra vágyó bámészkodót és kíváncsiskodót, ezután bemutatták a Bendász Társulat csillagait, a cirkusz koronázatlan királyait és királynőit: a könnyed légi akrobatát, a labdák szelídítőjét, a karikák királynőjét, a gördülékenyen suhanó nyolc keréken száguldót, a pálcák művészét, a mágikus Barca-drukkert és társaikat.

Az est folyamán vendégtársulatok is bemutatták tudásukat: a munkácsi varázslók, a benei vízi művészek, a gecsei hurkalufi-hajtogatók, a dédai lekvárépítők és a csapi csacsizoo állatidomárjai.

Kulcsár Ferenc, a beregszászi konzulátus sportdiplomáciáért felelős konzulja köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre több résztvevője van a farsangi cserkészmulatságoknak, valamint szebbnél szebb és kreatív jelmezeket viselnek. Beszéde végén jó mulatozást és kellemes időtöltést kívánt mindenkinek.

Ezt követően Marosi István görögkatolikus parochus és Cserniga Gyula református lelkész köszöntött minden kedves jelenlévőt, és megáldották a közös alkalmat. Marosi István atya elmondta, hogy amikor 1992-ben megalakult az első cserkészőrs Beregszászban, még egy igencsak alacsony lélekszámú őrsnek számított, és örömteli érzés, hogy mostanra egy ilyen népes csapat gyűlt össze.

Tominec Mihály, a Beregszászi 4. Számú Bendász István Cserkészcsapat parancsnoka köszöntőjében hangsúlyozta: nagyon sok gyerek volt jelen a farsangi mulatságon, ami örömteli dolog, hiszen ez azt mutatja, hogy van jövője a cserkészetnek és a kárpátaljai magyarságnak is egyaránt. Továbbá köszönetét fejezte ki a cserkészcsapat tagjainak, akiknek a segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg az esemény, a beregszászi főiskola vezetőségének, hogy helyszínt biztosítottak a rendezvény lebonyolításához, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, a történelmi egyházak képviselőinek, a magyar konzulátusnak és minden támogatónak. Végül mindenkinek jó szórakozást és felejthetetlen élményeket kívánt.

Azoknak a beregszászi szervezeteknek, amelyek támogatják a cserkészek egész éves munkáját és rendezvényeik lebonyolítását, Tominec Mihály egy-egy emléklapot adott át.

Ezt követően kezdetét vette a hajnalig tartó cirkuszi mulatozás, ahol volt jelmezverseny és különböző páros vetélkedők. Szabadulószoba, más néven elefántketrec is várta a bemerészkedő fiatalokat, ezenkívül a koktélbárban mindenki kaphatott frissítőket, és persze nem maradhatott el a popcorn és a vattacukor sem. A szórakoztató műsorokon és programokon kívül értékes nyereményekkel is gazdagodhattak a résztvevők, akik vásároltak tombolát, valamint azok, aki úgy érezték, nem elég színes a megjelenésük, arcfestési lehetőségük is volt Kopinec György arcfestőművész jóvoltából.

K. K.