Csernyivci megyében a boltok és a benzinkutak is zárva tartanak a hétvégén

2020. április 10., 11:41

A koronavírus rendkívül gyors terjedése miatt a következő hétvégén Csernyivci megyében különleges rendet vezetnek be – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Csernyivci Megyei Állami Adminisztráció nyomán.

„Szombaton, április 11-én 13.00-tól hétfőn, április 13-án 6.00-ig Csernyivci megyében különleges rend lesz érvényben, a bukovinaiakat arra kérik, maradjanak otthon” – áll a megyei állami adminisztrációnak a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményében.

Szerhij Oszacsuk kormányzó elmondta, a megyében minden bolt zárva tart majd, még az élelmiszerüzletek és a benzinkutak is. Üzemanyagot csak a mentők, a rendőrautók és a mentőszolgálatok járművei tölthetnek.

A megyei állami adminisztráció közölte azt is, hogy a technogén és ökológiai biztonsági állami bizottság ajánlására a következő hétvégén Ukrajna valamennyi nyugati régiójára vonatkozóan további korlátozó intézkedéseket vezetnek be.

Korábban Ruszlan Marcinkiv Ivano-Frankivszk megyei kormányzó jelezte, hogy Ivano-Frankivszk, Ternopil és Lemberg (Lviv) megyékben rendkívüli intézkedéseket léptetnek életbe a hétvégére. Még a kijárási tilalom bevezetésének lehetőségét is vizsgálják.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)