Megújul a beregszászi színház fénytechnikai eszköztára

2020. április 29., 12:24 , 1004. szám

Teljesen lecserélik a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház világítástechnikai eszközeit. A korszerűsítés a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladataiért felelős miniszteri biztosság támogatásának köszönhetően, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével valósul meg. A felújítási projektet a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Jótékonysági Alapítványa irányítja.

A technikai eszközök cseréjére nagy szükség volt már, hiszen a berendezések jó része, kb. 70 százaléka a múlt század 60-as éveiből származott. A régi, elavult eszközök meghibásodása és leállása már többször okozott komoly fennakadást a színház működésében.

– Jelenleg is tart a régi ref­lektorok és rendszerek leszerelése, továbbá az új, korszerű fénytechnikai eszközök, lámpák, fénypultok üzembe helyezése. Ezt a munkát a színház szakemberei végzik. Bízunk abban, hogy mire a kényszerszünetnek vége, a színészeink, az itt alkotók megújult technikai körülmények között folytathatják a munkát – mondta el Sin Edina, az alapítvány igazgatója, hozzátéve, a most beszerzett professzionális színháztechnikai eszközöknek köszönhetően a következő évekre, sőt évtizedre biztosítva lesznek az alkotómunka technikai feltételei Beregszászban.

A színház épülete az elmúlt években számos nagyméretű felújításon és korszerűsítésen esett át. Ez a mostani, régóta várt fejlesztés pedig mind egyenes, mind átvitt értelemben színvonalasabbá és fényesebbé tudja tenni a társulat előadásait.

se