Elfogták a Lemberg megyei merénylőt

2020. május 13., 13:18

A bűnüldöző szervek elfogták azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy gránáttal felrobbant egy éttermet a Lemberg (Lviv) megyei Vinnikiben. Az akcióban senki nem sérült meg – jelentette az Ukrajinszka Pravda a megyei rendőrség tájékoztatása alapján. 

Az akció közel három óráig tartott. Az elkövető, egy 27 éves lembergi lakos kedden 19.30 órakor lépett be az étterembe, s 22.40 órakor vették őrizetbe. Ekkor derült ki, hogy a férfinél nem volt se fegyver, se robbanóanyag. Az éttermet, amelyben éppen tatarozási munkák folytak, előzőleg minden ott-tartózkodónak sikerült elhagynia.

A helyszínre a rendőrségen kívül kivonultak a tűzszerészek, a különleges alakulat tagjai, a kutyás rendőrök, a rendőrség operatív nyomozócsoportja, néhány rendőrségi járőr és a tűzoltók. A tettessel személyesen Vaszil Vikonszkij, a Lemberg megyei rendőrség vezetője tárgyalt.

Az ügyben a polgárokat fenyegető veszéllyel kapcsolatos tudottan hamis tájékoztatás, illetve polgárok vagyonának megsemmisítése vagy megrongálása ügyében indult eljárás. Az elkövetőre kettőtől hat évig terjedő szabadságvesztés róható ki.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)