Új követelmények a fogászatokkal szemben

2020. május 18., 18:54

Az Egészségügyi Minisztérium Koronavirusz Info című Telegram-csatornáján közzétette az ukrán fogászati klinikákkal szemben a karantén idejére támasztott új követelményeket – jelentette a korrespondent.net.

Ezek szerint a fogászati klinikák kizárólag előzetes bejelentés alapján, legalább 15 perces időközökkel fogadhatják klienseiket. A pácienseket a beiratkozáskor és a vizit napján is ki kell kérdezni az egészségi állapotukról, a koronavírus tüneteiről.

A fogászatok látogatói számára biztosítani kell a hozzáférést a fertőtlenítőszerekhez és a folyékony szappanhoz. Kísérők jelenléte a 14 évesnél fiatalabb gyerekek, a fogyatékosok és az idős személyek kivételével tilos. Az ügyfeleknek a klinika épületén kívül kell várakozniuk, míg rájuk kerül a sor.

A fogászati klinikák dolgozóinak munka előtt kötelező testhőmérséklet-mérésen kell átesniük. A szelep nélküli respirátor, hermetikus szemüveg, arcvédő és sapka viselete előírás számukra.

Minden ügyfél után takarítani és fertőtleníteni kell. Ezenkívül a karantén idején a fogászatokon nem lehetnek reklámanyagok, folyóiratok és játékok.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a fogászati szolgáltatásokat a karanténintézkedések enyhítésével engedélyezték ismét.

(korrespondent.net/Kárpátalja)