Oroszország a hadsereg bevetésével hozhat létre szárazföldi folyosót a Krímbe

2020. június 26., 17:09

Oroszország dolgozik a terven, hogy a fegyveres erők bevetésével szárazföldi folyosót alakítson ki a megszállt Krímbe – írja zn.ua Vadim Szkibickijnek, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főosztályának képviselőjére hivatkozva, aki az Ukrinformnak adott interjújában foglalkozott a témával.

„Ez nem ötlet, hanem terv. Nyilvánvaló, hogy aktuálisak Oroszországban az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek felhasználására irányuló stratégiai tervek, ami e szárazföldi folyosó létrehozását, s Ukrajnának a Fekete-tengerhez és a világóceánhoz való hozzáféréstől való megfosztását illeti” – jelentette ki a tisztviselő.

Szkibitszkij szerint a katonai hírszerzésnek „vannak bizonyos információi mind az ilyen forgatókönyv alapján folytatott hadgyakorlatokról, mind más tevékenységekről”.

A portál emlékeztet, hogy Ben Hodges, az Egyesült Államok Európában állomásozó fegyveres erőinek volt parancsnoka minap kijelentette, a megszállt Krím nagyon fontos Oroszország számára, ezért a Kreml akár már szeptemberben, „humanitárius válság” ürügyén, katonai inváziót hajthat végre Herszon megyébe a félszigeten tapasztalható aszály és vízhiány miatt.

(zn.ua/Kárpátalja)