Biró Erzsébet saját döntése, hogy új helyen folytatja munkáját

2020. július 3., 14:21 , 1014. szám

Dr. Biró Erzsébet mostantól a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház igazgatóhelyetteseként végzi feladatait. A doktornő elmondása szerint saját maga hozta meg a döntést, hogy lemond a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal egészségügyi főosztályának főigazgatói posztjáról.

„Július 1-től a Munkácson található megyei gyermekkórházban folytatom a tevékenységemet. Június közepén döntöttem így, amit megbeszéltem a megye kormányzójával. Megírtam a kérelmemet, hogy a megyei egészségügyi főosztály éléről kerüljek át a megyei gyermekkórházba igazgatóhelyettesi beosztásba. Ez a döntés nem függ össze a szakmai kompetenciámmal, nem függ össze a járvánnyal, ezt a döntést tudatosan hoztam meg, amelyet megbeszéltünk a munkaadóval. Nagyon örülök annak, hogy egy olyan intézménybe kerültem vissza, ahol elkezdtem az orvosi pályafutásomat, ennek augusztusban lesz harmincöt éve. Tudom, hogy „hazajöttem”, egy olyan kollektívához, ahol mindenkit ismerek, és engem is ismer mindenki. Az elmúlt harmincöt évben sok új lehetőség adódott számomra, a főigazgatóságom közel hat éve alatt pedig olyan tapasztalatokat szereztem, amelyek, azt gondolom, segítik majd a munkámat a megyei gyermekkórházban.

A kormányzó megkérdezte tőlem, kit látnék szakmailag ezen a poszton megfelelőnek, így javasoltam néhány nevet. Pályáztatás alapján születik majd meg a – bízom benne, hogy szakmailag megfelelő – döntés” – nyilatkozta Biró Erzsébet.

VE/TV21Ungvár