Új zsilip biztosítja majd Nagydobrony ivóvízszükségletét

2020. augusztus 4., 09:05

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közbenjárásának köszönhetően elkezdődhet Nagydobrony biztonságos ivóvízellátásához szükséges zsilip építése. A munkálatok elvégzésére a KMKSZ-frakció beadványának köszönhetően az Ungvári Járási Tanács költségvetéséből elkülönítettek 1 millió 200 ezer hrivnyát.

„Egy tavaly történt baleset következtében sérült meg a zsilip és annak környéke” – nyilatkozta a TV21 Ungvár stábjának Nagy Ferenc, a Nagydobronyi Községi Tanács képviselője, a Nagydobrony Térség Fejlesztésért civil szervezet elnöke. Elmondása szerint az új zsiliprendszer a legmodernebb vízáteresztő szerkezet lesz a régióban, amely véget vethet a víz rossz minőségének.

Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy a nagydobronyi eset kapcsán azonnali lépésre volt szükség, amelyre sor is került, hála a KMKSZ-frakciónak és az őket bizalommal felkereső nagydobronyi képviselőknek. A rossz minőségű ivóvíz több ungvári járási településre is jellemző, amely ellen mihamarabb fel kell lépni.

Remény szerint az új zsiliprendszer két hónap alatt elkészül.

ZsT/TV21 Ungvár