Karantén: Kárpátalja egy része a narancssárga zónába kerül át

2020. augusztus 14., 09:10

Az ukrán Környezetvédelmi és Vészhelyzeti Állami Bizottság módosított egyes régiók karanténbesorolásán – jelentette a korrespondent.net Makszin Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatása nyomán.

Ezek szerint a vörös zónába fognak tartozni: Ivano-Frankivszk megye Horodenkai és Koszivi járásai, a Lemberg (Lviv) megyei Szambir, Odessza megyében Biljajivka, Rivne megyében Dubno, valamint a Kosztopili és Rivnei járások, ezenkívül Csernyivci megyében a Kicmani járás.

Ami Kárpátalját illeti, a hatóságok a narancssárga zónába sorolták Ungvárt, valamint a Perecsenyi, Técsői és Ungvári járásokat. A sárga zónában említi a tájékoztatás Kárpátalja régiói közül Husztot, valamint a Nagyszőlősi, Ilosvai, Ökörmezői, Munkácsi, Rahói és Szolyvai járásokat.

„A Covid–19 által jelentősen fertőzött régiók közé sorolták Kijev várost, Voliny, Kárpátalja, Ivano-Frankivszk, Lviv, Odessza, Rivne, Ternopil, Harkiv és Csernyivci megyéket” – jelezte Sztepanov augusztus 13-i sajtótájékoztatóján.

Az egészségügyi miniszter közlése szerint a karanténzónák új határai augusztus 17-től lépnek életbe.

A narancssárga zónába sorolt kárpátaljai területeken várhatóan további karanténintézkedéseket vezetnek be az eddigiek mellett. Így például tilos lesz a szórakozóhelyek és éttermek éjszakai nyitva tartása, a kórházakban szüneteltetik a tervezett betegfelvételt, megtiltják a tornatermek és a nyári gyermektáborok működését.

(korrespondent.net/Kárpátalja)