KMKSZ-segélycsomagot kapott a nagypaládi óvoda

2020. szeptember 2., 12:34 , 1023. szám

A „KMKSZ” Jótékonysági Alapítvány gyűjtőakciót indított, melynek célja, hogy egészségügyi felszerelésekkel segítsék az óvodák újranyitását. Ezen akció keretén belül egységes egészségügyi csomagban részesült a Nagypaládi Igazságos Mátyás Óvoda is.

Illés Katalin, a KMKSZ Nagypaládi Alapszervezetének elnöke hetilapunknak elmondta, hogy a Nagypaládi Igazságos Mátyás Óvoda 2019-ben nyithatta meg kapuit, amikor is az oktatási-nevelési intézmény teljes körű felújításon esett át a magyar kormány támogatásából. Az intézmény önmagában foglalja a nagypaládi középiskolát és az óvodát is, ahol jelenleg 155 középiskolás tanuló és 14 óvodás gyermek kezdheti meg a tanévet.

Sőtér Géza, az intézmény megbízott igazgatója, valamint a KMKSZ Nagypaládi Alapszervezetének alelnöke hangsúlyozta, hogy a létesítmény állami támogatásból történő fenntartása kivitelezhetetlen volna. Így a most átadott segélycsomag elengedhetetlen fontosságú a tanév megkezdéséhez a jelenlegi járványügyi helyzetben.

Az intézmény vezetője emellett elmondta, hogy a szülőket sem szeretnék terhelni a szükséges egészségügyi védőfelszerelések (szájmaszkok, fertőtlenítőszerek) beszerzésével, s ezek most az óvoda számára biztosítva lettek. Az oktatási-nevelési intézmény minden dolgozója köszönetét fejezte ki a KMKSZ-nek az adományért.

K.K.