Ideiglenes kórházakat készítenek elő a koronavírusos betegeknek

2020. október 9., 11:50

Az Egészségügyi Minisztérium ideiglenes kórházak előkészítésébe kezdett a koronavírusos betegek ellátására. Az intézkedést az új megbetegedések számának növekedése tette szükségessé – közölte videoüzenetében Makszim Sztepanov tárcavezető, akit a korrespondent.net idéz.

„Máris elkezdtük a felkészülést az ideiglenes kórházak megnyitásához a Covid-betegek számára” – jelentette be a miniszter.

Rámutatott, hogy tavasz óta megháromszorozódott a fertőzötteknek fenntartott betegágyak száma, de most a helyzet lényegesen rosszabb, mint a pandémia kezdetén.

„Április óta 12 ezerről 37 ezerre növeltük a betegágyak számát, meghatároztuk és feldolgoztuk a kezelési eljárásokat” – közölte.

Elismerte, hogy a kórházi ágyak gyorsan megtelnek. Csupán az elmúlt 24 órában mintegy ezren szorultak kórházi kezelésre.

„Hasonló volt a helyzet tavasszal Olaszországban és Spanyolországban. Még az európai országok egészségügyi rendszere sem birkózott meg a terheléssel, mindannyian láthattuk azokat a sokkoló felvételeket” – emlékeztetett Sztepanov.

(korrespondent.net/Kárpátalja)