Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza…

2020. december 22., 09:44 , 1038. szám

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja már közel 3 éve nyitotta meg kapuit a kárpátaljai magyarság előtt Beregszász városában. Tehetséggondozó képzésünk a gazdagítás módszertanával dolgozik: diákjainkat napjaink fontos területeivel ismertetjük meg. Célunk, hogy feltérképezzük az egyéni érdeklődési köröket, fejlődési igényeket és lehetőségeket, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szociális érzékenysége is központi szerepet kapjon.

Nagy örömmel csatlakoztunk hát az Angyalbatyu cipősdoboz-akcióhoz. A központ minden tanulója  – szüleik segítségével – 1-1 dobozt töltött meg könyvekkel, ruhaneművel, édességekkel és sok-sok szeretettel. Csirpák József atya 80 cipősdoboznyi ajándékot vehetett át a gyerekektől.

Az MCC FIT beregszászi csapata idén is karitatív indíttatással indult a város központjában felállított kis MCC-sátorhoz. A kisdiákok szüleikkel együtt már napok óta készültek erre a jeles napra. Házilag készültek szebbnél szebb mézeskalácsok, melyeket megvásárolhattak a járókelők. Nagy sikere volt a házi készítésű süteményeknek, hiszen másfél óra alatt bizony gazdára is talált minden darab. A 75 beregszászi FIT és szüleik összesen 17 290 hrivnyát és 1 800 forintot gyűjtöttek össze. Az összeget egy helyi családnak ajánlották fel, akik tartósan beteg gyermekeket fogadtak örökbe.

Csillogó szemektől és tenni akaró kis emberektől volt hangos ma a tér. Karácsony szelleme mindenkit megérintett, aki velük találkozott.

Felemelően csodálatos napot köszönhetünk a Mindenhatónak, az MCC vezetőségének, a gyerekeknek, szüleiknek és a város lakóinak. Köszönjük, hogy a részesei lehettünk!

MCC