Sztepanov: Nem fog sikerülni beoltani a teljes lakosságot

2021. május 14., 17:53

Nehéz meggyőzni az ukrán állampolgárokat a koronavírus elleni oltás szükségességéről, ezért nem fog sikerülni 100%-os átoltottságot elérni az országban – jelentette ki Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter a NAS tévécsatorna műsorában, amelyről a korrespondent.net számol be.

„Valószínűleg lehetetlen elérni a vírus 100%-os megsemmisítését. Lehetetlen lesz elérni a 100%-os átoltottságot. Nagyon reméljük, meg fogjuk győzni az állampolgárokat arról, hogy legyen ez 70%” – jelezte a miniszter.

Ugyanakkor szerinte ha Ukrajnában a felnőtt lakosság ezen 70%-át beoltják, nagy valószínűséggel feloldják a karanténkorlátozásokat.

A korrespondent.net emlékeztet, eddig több mint 900 ezer ukrán kapta meg a koronavírus elleni vakcina első adagját, mind a két dózist 3 828-an vették fel.

Az ország lakói három fő okból utasítják el a Covid elleni oltást: nem bíznak semmilyen vakcinában, vagy az Ukrajnában alkalmazottakban nem, illetve úgy gondolják, hogy az oltások következményei rosszabbak lehetnek, mint a koronavírusé.

(korrespondent.net/Kárpátalja)