„Tarts ki abban, amit tanultál és amiről meggyőződtél”

Ballagás a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban

2021. június 15., 10:26 , 1062. szám

21 diák vett búcsút június 13-án a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban kollégiumi szobáitól, tantermeitől, folyosóitól és falaitól, melyek 4 éven át biztosították számukra a tanulást, a szórakozást, a pihenést és a hitben való növekedés helyszínét.

A vasárnapi ünnepség főszereplőit a líceum udvarán várták tizedik évfolyamos iskolatársaik, akik az útravaló átadásával nyitották meg a rendezvényt. A batyu átvétele után az ünnepelt diákok az osztályfőnökeik vezetésével átballagtak a helyi görögkatolikus templomba, ahol hálaadó szentliturgiára került sor, melyen többek között Demkó Ferenc, a Beregszászi Görögkatolikus Esperesi Kerület helynöke különleges üzenetet intézett a végzős diákok felé, kiemelve, hogy a líceum valaha volt és jelenlegi diákjai jelentik a kárpátaljai görögkatolikus közösség jövőjét.

A meghitt szertartást követően a ballagási ünnepség a líceum tornatermében a himnuszok eléneklésével folytatódott. Ezt követően Tóth Jenő atya, a líceum vezetője intézett magasztos szavakat az egybegyűltekhez, kiemelve a líceum magas tanulmányi eredményeit, amelyeknek köszönhetően az intézmény kiemelkedik a kárpátaljai középiskolák közül, és ez természetesen az itt ünnepelt végzősök érdeme is.

Diáktársaiktól méltó búcsút vettek a jövőre a ballagók nyomdokaiba lépő tizedikes tanulók is, majd Magyar Vita, a líceum igazgatónője szólt a végzős diákokhoz.

Nem maradhatott el a végzős hallgatók ünnepi műsora sem, ahol egy megható verses-zenés összeállításnak lehettek szem- és fültanúi a jelenlévők.

A végzős hallgatóktól természetesen az osztályfőnökök – Himinec Anita és Tóth Zsolt – is érzelmes búcsút vettek, és feltűzték az érettséget jelképező piros szalagot.

A szülők nevében Szigeti Anikó köszönte meg a tanárok és a dolgozók fáradságos munkáját, végtelen türelmét és szeretetteljes odafigyelését, amelyet a fiatalok iránt tanúsítottak az elmúlt évek során.

Ezt követően Sárközi Nikoletta és Pap Endre intézett személyre szóló búcsúbeszédet diáktársaikhoz, tanáraikhoz. A líceum dolgozóinak megköszönték a sok türelmet, a segítséget, a magas szintű oktatást és szeretetet, melyet az elmúlt évek során kaptak.

Az ünnepség legvégén Magyar Vita zárta le a 2020–2021-es tanévet, amely a líceum életében is egy meghatározóan vegyes, de összességében nagyszerű és áldásos tanév volt.

ZsT