Felhívás: Pedagógia szaktábor pedagógusjelöltek számára

„Értem és szemléltetem – hogyan mutassam be minél közérthetőbben azt, amit tudok?”

2021. június 22., 14:52

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány a 2020/2021-es tanévben első alkalommal hirdet pedagógia szaktábort főiskolai hallgatók számára, amelynek tanúsítványát, mint nem formális vagy informális oktatásban szerzett eredményt kérhetik beszámítani.

A tábor célja az oktatásban használható különböző tematikus, oktatást segítő eszközök sokszínűségének bemutatása. Ezenkívül az 5 nap alatt elméleti-bemutató előadásokon, tanulmányi kiránduláson, valamint olyan workshopon, műhelymunkán vehetnek részt a jelentkezők, amely során a különböző korcsoportokat figyelembe véve, egyénileg kiválasztott témákat dolgoznak fel, és a szervezett oktatásban alkalmazható szemléltetőket hoznak létre a résztvevők. A tábor végén a közös munka az elkészült eszközök bemutatásával, azok zsűrizésével és tanúsítvány kiosztásával zárul.

A szaktáborban szerzett kompetenciákról kiállított tanúsítvány alapján a hallgatók tanszékükön kérhetik annak elismertetését mint nem formális és/vagy informális oktatásban szerzett eredményt a II. RF KMF alapképzésén a következő tantárgyak/kurzusoknál, 30 óra/1 kredit értékben:

a) vizuális nevelés módszertana;

b) szakmódszertan (a tanári képesítést adó képzésük szerint: magyar, angol, ukrán nyelv és irodalom, történelem, matematika, földrajz, biológia, kémia).

Bővebben az elfogadtatási folyamatról a következő elérhetőségen lehet olvasni: https://kmf.uz.ua/hu/dokumentumok/ Ott ezt a dokumentumot kell keresni: Szabályzat informális és nem formális oktatásban elért eredmények elismertetésének lehetőségéről a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

Jelentkezési feltételek:

  • olyan főiskolai hallgatók jelentkezését várjuk, akik szakmai-pedagógiai gyakorlatot kívánnak teljesíteni;

  • szaktól függetlenül (I–II–III. évfolyam) lehet jelentkezni;

  • orvosi igazolás kötelező.

Jelentkezési határidő: 2021. június 30.

A tábor időpontja: 2021. augusztus 16–21.

A tábor helyszíne: II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (90202 Beregszász, Kossuth tér 6.)

A tábor szakmai felelősei: Kulin Ágnes és Szamborovszkyné dr. Nagy Ibolya.

A megpályázható helyek száma: 40

Jelentkezni elektronikus úton 2021. június 1–30. között lehet a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány honlapján.

A szaktáborba a helyek száma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk elfogadni.

A pedagógia szaktábor megvalósulását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap kezelő Zrt., valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos támogatja.

Részletes információt a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársaitól e-mailben (geniusja2019@gmail.com) vagy a +380-31-41-4-29-68-as (149-es mellék) telefonszámon kaphatnak munkanapokon 8.00–16.00 óra között.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány