Véget ért a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány nyári sporttábora Beregszászban

2021. július 11., 15:40 , 1066. szám

A „GENIUS” JA által már negyedik alkalommal megszervezett Beregvidéki Sporttábor július 9-én ért véget. A tábor ideje alatt a fiatalok különböző sportvetélkedőkön mérhették össze erejüket és ügyességüket, a vetélkedők dobogós helyezettjei pedig érmet kaptak. A rengeteg élmény mellett a táborozók emléktallérokkal is gazdagodhattak, melyeket Váradi Natália, a „GENIUS” JA igazgatója adott át a tábor zárásakor.

A táborozó gyerekek a hét folyamán nem és kor szerint csapatokra bontva mérhették össze egymással ügyességüket és kitartásukat. A csapatokat több kategóriában – kosárba dobás, ugrókötélverseny, labdavezetés, célba dobás – értékelték, az elért helyezéseket pedig a tábor oktatói és nevelői, valamint Váradi Natália közösen hirdették ki, a dobogós helyezettek érmet és emléklapot kaptak, továbbá érmek kerültek kiosztásra az aktív részvételért is.

Nem is lett volna igazi sporttábor, ha a versenyek hevében nem született volna egy-egy horzsolás vagy apróbb baleset, de szerencsére ezek nem rontották a jó hangulatot és az egészséges versenyszellemet.

A gyerekek egyöntetű véleménye szerint a tábor során kizárólag jó emlékeket szereztek, minden nap más és más élmény volt számukra, valamint mind a szervezők, mind a táborozók pozitívan értékelték, hogy közel másfél éves szünet után ismét „bentalvós” tábort szervezhettek.

A kor szerint felosztott fiú- és lánycsapatok vállt vállnak vetve küzdöttek a jó eredményekért, és a tábor végére mindannyian jól összekovácsolódott csapatot alkottak. Reményeink szerint az így köttetett barátságok a tábort követően is fennmaradnak, és tovább erősödnek a sport jegyében.               

K. K.