Vizsgálat: Az ukránok harmadának már vannak Covid–19 antitestjei

2021. július 12., 09:03

Az ukránok harmadában már van koronavírus elleni antitest – jelentette be a Facebook közösségi oldalon Mihajlo Raduckij képviselő (Nép Szolgája), a parlament nemzeti egészség, egészségügyi ellátási és egészségbiztosítási bizottságának elnöke, akit a korrespondent.net idéz.

A képviselő az Egészségügyi Minisztérium, a Közegészségügyi Központ, a Világbank és a Jaremenko Szociális Kutatások Ukrajnai Intézete közös vizsgálatának előzetes eredményét ismertette.

„Július folyamán szociológusok és egészségügyi szakemberek egy csoportja felkeresi az ukrán háztartásokat. Az előbbiek felmérést végeznek, az utóbbiak ingyen antitest tesztet végeznek” – mondta el Raduckij.

Tájékoztatása szerint hatezer ember vizsgálati eredményeiből kiderült, hogy 33%-uk rendelkezik bizonyos immunitással a Covid–19-cel szemben.

A továbbiakban, tájékoztatott a bizottság vezetője, a szakértők meghatározzák, hogyan képződtek az antitestek az emberi szervezetekben. És ebben a tekintetben, hangsúlyozta, fontos kimutatni, hogy jelentős-e azok hányada, akiknél a betegség enyhe lefolyású volt, és nem is tudták, hogy fertőzöttek.

A kutatás végeredményét, amely lényeges a járvány következő hullámának előrejelzése szempontjából, augusztus végére ígérte Raduckij.

(korrespondent.net/Kárpátalja)