Futballtörténelmi kárpátaljai részvétel a 2021–2022-es idényben

Labdarúgás

2021. július 21., 08:27 , 1067. szám

Soha nem volt még rá példa az 1992 óta zajló ukrán labdarúgó-bajnokságok történetében, hogy Kárpátalja az első négy legerősebb szintű bajnokságban is képviselve legyen.

A napokban vált biztossá, hogy az Ukrán Premjer Liga hét végén induló 2021–2022-es idényében az onnan nemrég utolsóként kipottyanó Minaj FC révén szűkebb pátriánknak mégiscsak lesz képviselője, ugyanis a második osztályba száműzött Olimpik Donyeck helyét a régi-új tréner által irányított, Vaszil Kobin vezette Minaj FC foglalja el a mostantól immáron 16 csapatosra duzzadt elitligában.

A másodosztályba frissen feljutott Ungvári FC is új trénerrel, Volodimir Vaszjutik helyett a Tarpáról visszatért Mihajlo Ivanicjával próbálhatja meg kiharcolni a bennmaradást labdarúgásunk második vonalában.

A kétcsoportos harmadik osztályban a Munkács Labdarúgó-akadémia együttese képviselheti majd Kárpátalját, míg az erősségi sorrendben negyedikként számítódó amatőr ligában Huszt csapata indul majd vidékünkről.

A napokban éppen a Minaj FC és az Ungvári FC találkozott egymással felkészülési mérkőzésen, amelyen 2-0 arányú minaji győzelem született.

(felvégi)