Jövő héten kezdődik az őszi szünet az iskolákban

2021. október 14., 18:27

A Nemzeti Technológiai és Környezeti Biztonsági és Vészhelyzeti Bizottság javasolja az Oktatási és Tudományos Minisztériumnak, hogy levélben intézkedjék, tegyék át az iskolai szünet kezdetét október 25-ről október 18-ra – mondta el Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a Szabadság Rádiónak adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz.

Ljasko kifejtette, az intézkedés segít „megfékezni az aktív járványfolyamatot”, amely jelenleg tapasztalható Ukrajnában.

A miniszter ugyanakkor egyelőre nem tudta megmondani, mennyi ideig tart majd az őszi szünet.

„Most arról beszélünk, hogy közelebb hozzuk a szünetet, a többit pedig meglátjuk a járványhelyzet függvényében. Vagy javasolni fogjuk a meghosszabbítását, amennyiben pozitív dinamika lesz megfigyelhető, vagy más döntéseket hozunk. Minden a tapasztalt helyzettől függ majd… A probléma az, hogy az oktatási folyamat megnövekedett kontaktusszámmal jár a felnőtt lakosság körében” – mondta a tárcavezető.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, Harkiv megyében a hatóságok a koronavírus terjedésének megfékezésére már korábban határoztak arról, hogy október 18-tól kezdődjék az őszi iskolai szünet.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)