Kormányátalakítás – új nevek merültek fel

2021. október 23., 10:29

A zn.ua úgy értesült az Elnöki Hivatalhoz közel álló forrásaitól, hogy az államfő csapatának még nem sikerült kívülről, vagyis a jelenleg hivatalban lévő politikusok és tisztviselők körén túlról bevonnia új arcokat a kormányban tervezett személycserékhez. Ezért a „káderkérdéseket” a tisztviselők rendszeren belüli áthelyezésével oldhatják meg.

Így a védelmi miniszteri posztot Olekszij Reznyikov miniszterelnök-helyettesnek, az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszternek ajánlották fel. Helyére Irina Verescsukot, a Nép Szolgája párt parlamenti képviselőjét nevezhetik ki. A szociálpolitikai miniszteri tisztség pedig, amelyet jelenleg Marina Lazebna tölt be, Pavlo Rjabikinnak, az Állami Vámszolgálat vezetőjének lett felkínálva.

A zn.ua információi szerint a Zelenszkij-csapat szóban forgó három tagja különösebb lelkesedés nélkül fogadta a felkérést. Csakhogy „a rendszeren belül” lényegesen nehezebb nemet mondani az elnöknek. A portál információi szerint mindhárman jövő hét elejéig kaptak gondolkodási időt.

(zn.ua/Kárpátalja)