A bíró, aki olvasásra ítéli a bűnözőket

2021. november 21., 11:50

Odesszában a Malinovszkij Kerületi Bíróság bírája, Olekszandr Harszkij arról vált ismertté, hogy rendhagyó ítéletekkel bünteti a vádlottakat – írja a zn.ua.

Októberben Harszkij egy 23 és egy 19 éves fiatal ügyét tárgyalta, akik személygépkocsikat fosztogattak. A bíró végül pénzbírságra és az okozott kár megtérítésére ítélte a vádlottakat, valamint kötelezte őket, hogy olvassák el a Tom Sawyer kalandjai, a Huckleberry Finn kalandjai és a Fehér agyar című regényeket, ezenkívül tanulják meg Tarasz Sevcsenko Telnek a napok, telnek az éjszakák című versét.

A november 18-i tárgyaláson egy 26 éves férfi ügyében, aki behatolt ismerőse lakásába, és ellopta a telefonját, Harszki bíró próbaidőre bocsátotta a vádlottat, és kötelezte, hogy olvassa el Lev Tolsztoj Gyermekkor. Serdülőkor. Ifjúság című trilógiáját, valamint Ivan Franko Strófák című versét.

A jelek szerint az odesszai bíró átnevelési módszereit a Digitális Átalakulási Minisztériumban is alkalmazni próbálják. Nemrég felvették gyakornoknak azt a fiatalt, aki elkészítette a Gyija alkalmazás másolatát.

(zn.ua/Kárpátalja)