Felmérés: Minden harmadik ukrán kész Lengyelországban munkát vállalni

2021. december 5., 10:29 , 1087. szám

Az ukránok 31%-a szívesen menne Lengyelországba dolgozni – derül ki az Info Sapiens ügynökségnek a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) megbízásából készült felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

Az ukránok körében a legnépszerűbb célország munkavállalás szempontjából Németország, amelyet a válaszadók 37%-a nevezett meg ekként. A második Lengyelország (31%), a harmadik Csehország (20%). A legkevesebb ukrán Izraelt és Oroszországot választotta munkahelye kívánt országának (6-6%).

Ugyanakkor megfigyelhető nemek szerinti eltérés a munkavégzés országának megválasztásában. Például annak a 20%-nyi ukránnak, akik Olaszországba mennének dolgozni, a háromnegyede nő. Hasonlóképpen, a Spanyolországot választó 7%-nyi ukrán több mint fele (56%) nő.

A férfiak körében Kanada és az Egyesült Királyság népszerűbb a munkavállalás szempontjából preferált országok között (56%, illetve 61% az ezen országokat választó emberek körében).

Emellett az ukránok 18%-a kész arra, hogy hivatalos munkavállalási engedély nélkül dolgozzon külföldön, további 8%-uk pedig arra is, hogy zárt helyiségben dolgozzék anélkül, hogy lehetősége lenne elhagyni a munkahelyét.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)