Emelnék a csinovnyikok bérét

2022. január 16., 10:29

Ukrajnában emelni szándékoznak a tisztviselők fizetését. A bérek átlagosan 9,3%-kal nőnének – közölte a Nemzeti Közszolgálati Ügynökség (NADSZ) nyomán a korrespondent.net.

Az ügynökség a kormány elé terjesztette jóváhagyásra a 2022. évi tisztségviselői illetmény jóváhagyásáról szóló határozattervezetet.

A NADSZ az állampolgárok nagyszámú kérelmével indokolta a béremelés szükségességét, és reményét fejezte ki, hogy a kormány mielőbb elbírálja a tervezetet és változtatások nélkül jóváhagyja azt.

„Ez a támogatás több mint 200 ezer embert érint, akik lelkiismeretesen látják el az állami feladatokat és funkciókat, előkészítik a szakpolitikai dokumentumokat, gondoskodnak a törvények végrehajtásáról, és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak a lakosságnak” – olvasható az ügynökség közleményében.

Az illetményemelés érinti mások mellett a Legfelső Tanács apparátusának, a miniszteri kabinet titkárságának, az Elnöki Hivatal, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács, a Központi Választási Bizottság, a Számvevőszék, az Alkotmánybíróság és a Főügyészi Hivatal apparátusának vezetőit.

(korrespondent.net/Kárpátalja)