Elfogadták a Nemzeti Multidiszciplináris Teszt lebonyolításának naptári tervét

2022. május 14., 16:51

Szerhij Skarlet oktatási és tudományos miniszter aláírta a Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (NMT) lebonyolításának naptári tervét tartalmazó rendeletet. Ezt maga a tárcavezető jelentette be Telegram-csatornáján, melyet a korrespondent.net idéz.

Mint ismeretes, a háborús helyzet miatt az idei felsőoktatási felvételi kampányt nem a megszokott külső független értékelés, hanem NMT formájában bonyolítják le.

A tesztírást három szakaszban tervezik megszervezni. A fő vizsgaidőszakot július 18. és augusztus 10. között tartják. A pótvizsgaidőszakra augusztus 16–20. között kerül sor, a speciálisra pedig szeptember 12–16-án. A pótvizsgaidőszakot azok számára szervezik, akik valamilyen tőlük független körülmény miatt nem írhatták meg a tesztet a fő vizsgaidőszakban, például azért, mert nem tudtak eljutni a tesztírás helyszínére, vagy mert bombariadó miatt félbeszakadt a tesztírás.

Május 20. és június 7. között minden jelentkezőnek meg kell erősítenie részvételi szándékát az NMT-n. Aki ezt elmulasztja, nem írhat tesztet – figyelmeztet az osvita.ua az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központra hivatkozva.

Akinek még nem sikerült létrehoznia regisztrációs kártyáját a Nemzeti Multidiszciplináris Teszten való részvételhez, annak június 10. és 20. között kell ezt megtennie.

A pótvizsgaidőszakon való részvételi szándékát július 8–18. között kell megerősítenie a felvételizőnek információs oldalán.

(osvita.ua/korrespondent.net/Kárpátalja)