Szociális kártyarendszer segítségével nyújt támogatást a Máltai Szeretetszolgálat Beregszász környékén

2022. május 29., 09:48 , 1110. szám

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) a háború kezdete óta töretlen kitartással nyújt széles körű támogatást minden rászoruló számára. Ebben az önzetlen szolgálatukban nyújt fontos logisztikai támogatást a beregszászi önkormányzatnál igényelhető szociális kártya és az ahhoz tartozó szoftverbázis.

A kártyarendszer segít optimalizálni, időzíteni és nyomon követni az élelmiszer-segélycsomagok kiosztását, emellett hasznos a segélyekkel való esetleges visszaélések megakadályozásában.

A kártyás rendszerben most második alkalommal valósult meg élelmiszercsomagok osztása a rászorulók számára, ezúttal Nagybaktán.

Az első alkalommal megszervezett élelmiszerosztáson a BJMSZ munkatársai igyekeztek az idős, leginkább a 85 év feletti korosztály számára eljuttatni az élelmiszercsomagokat, hiszen ők azok, akik leginkább rászorulnak a gyors segítségre.

A most megvalósult élelmiszerosztás során a Nagybaktán élő idős, nyugdíjas, valamint az ideiglenesen áttelepült rászorulókon segítettek a szervezet munkatársai. Több száz rászoruló élt a lehetőséggel.

„Nagy az érdeklődés az akciónk iránt, és lehetőségeinkhez mérten igyekszünk minden rászorulót ellátni élelmiszercsomagokkal” – hangsúlyozta Makuk János, a BJMSZ igazgatója.

Az élelmiszercsomagok kiosztása gördülékenyen – kevesebb mint egy perc alatt – zajlik, hála a szociális kártyarendszernek – tudhattuk meg a kiosztásban részt vevő munkatársaktól.

A tervek szerint a szeretetszolgálat következő élelmiszercsomag-osztása Beregszászban valósul majd meg, emellett Makuk János kiemelte: „Ahol szükség van segítségre, oda megyünk és oda visszük a csomagokat.”

A szociális kártyás rendszernek köszönhetően a későbbiekben az adott területen különböző kedvezmények, mint például éttermi, szállodai és kulturális támogatások is elérhetővé válhatnak.

TV21Ungvár/K. K.