Az ENSZ 17 millió dollárt különített el az ukrán gazdák támogatására

2022. július 8., 08:15

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) 17 millió dollárt különített el az ukrán gazdálkodók támogatására – jelentette az Agrárpolitikai Minisztérium nyomán a korrespondent.net.

A tájékoztatás szerint az ENSZ Japán által finanszírozott projektje a gabona begyűjtésére, tárolására és exportálására szolgáló infrastruktúra és berendezések helyreállítását célozza, ami segíthet az ukrán gazdálkodóknak megmenteni a július–augusztusban várható termést.

„A termelés folytatásának, a biztonságos tárolásnak és a termékeik értékesítésének alternatív piacaihoz való hozzáférésük lehetőségének biztosítása nagyon fontos az élelmiszerekhez való hozzáférés, a megélhetés fenntartása, az élelmiszer-biztonság ukrajnai megerősítése, valamint a többi importfüggő ország megfizethető áru gabonával való stabil és elégséges ellátása érdekében” – közölte Rein Paulsen, a FAO Sürgősségi Helyzetek Hivatalának igazgatója.

Gazdasági segítségnyújtást is előirányoztak a kormány számára a gabonaexport alternatív útvonalainak kialakításához. A projekt hozzájárul az izmaili laboratórium műszaki kapacitásának gyors fejlesztéséhez is, amelynek célja, hogy segítse a gazdálkodókat a termékminőség nemzetközi szabványainak való megfelelésben, többek között a biztonság és a tanúsítás ellenőrzésében.

(korrespondent.net/Kárpátalja)