A Belügyminisztérium közölte, mely iskolák nem működhetnek offline

2022. július 21., 12:57

A biztonsági követelményeknek meg nem felelő oktatási intézményekben nem indulhat jelenléti oktatással a tanév. Az oktatás megkezdéséről és formájáról régiónként vagy akár oktatási intézményenként külön-külön döntenek majd – jelentette ki Olena Matvejeva, a Belügyminisztérium képviselője, akit a korrespondent.net idéz a tárca sajtószolgálata nyomán.

„A Belügyminisztérium Biztonságos oktatási környezet háborús körülmények között című projektje előirányozza, hogy a Belügyminisztérium szolgálatai minden oktatási intézményt meglátogatnak. Ezt a gyermekeink oktatása összetevőjének tekintjük a létbiztonság alapvető követelményeinek tudatosítása szempontjából hadiállapot idején. Ezért elvégzik a szükséges változtatásokat a 6–11. osztályok oktatási programjainak tartalmában. Többek között az Ukrajna védelme tárgy kiegészül egy külön blokkal, amely az aknaellenes tevékenységre vonatkozik” – mondta Matvejeva.

A tájékoztatás értelmében a katasztrófaelhárítók és a rendőrség a tanév kezdete előtt ellenőrzik az oktatási intézményekben az óvóhelyek meglétét és állapotát, valamint a pedagógusokkal közösen megelőző intézkedéseket foganatosítanak.

Tervben van továbbá egy biztonsági ábécé kidolgozása középiskolások számára, valamint egy ehhez kapcsolódó mobilalkalmazás kifejlesztése, amely arra vonatkozó információkat tartalmazna, hogyan kell viselkedni a különféle veszélyes helyzetekben.

Minden iskolában szemléltetőket terveznek elhelyezni a gyermekek viselkedésének alapvető szabályaival hadiállapot idején.

(korrespondent.net/Kárpátalja)