Tanévnyitó a Beregszászi Kossuth Lajos Líceumban

2022. szeptember 2., 15:46 , 1124. szám

Kezdetét vette az új tanév a Beregszászi kistérség iskoláiban, ahol összesen 412 elsősnek szólalt meg az első csengő, akik közül 30-an ideiglenesen áttelepültek.

Ünnepélyes tanévnyitót tartottak a Beregszászi Kossuth Lajos Líceumban is, ahol két osztályban összesen 38 elsős kisiskolás kezdte meg a tanulmányait. A líceum az egyik legnépszerűbb tanintézmény a kistérségben, több diákjuk is majdnem maximális pontszámot ért el az idei multiteszteken.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a diákok, a pedagógusok, a technikai személyzet és a meghívott vendégek mellett kizárólag az első és a tizenegyedik osztályos diákok szülei lehettek jelen az ünnepségen.

„A tradíciók őrzése hatalmas dolog a mai világban, főleg amikor ilyen bizonytalan időszakot élünk” – emelte ki Zseltvay-Vezsdel Emese, az intézmény igazgatója.

A tanévnyitó ünnepségen nem csupán a kistérség vezetőjeként, hanem szülőként is részt vett Babják Zoltán, aki szerint biztató, hogy ilyen nehéz körülmények között is sokan döntöttek az itthon maradás mellett. „A Beregszászi Kossuth Lajos Líceum az egyik fő oszlopa a kárpátaljai magyar tannyelvű oktatásnak, így minden segítséget, ami a rendelkezésünkre áll, megadunk az intézménynek ahhoz, hogy ezekben a viszontagságos időkben is változatlanul fennmaradhasson, és folytatódhasson az oktatás, s az összes többi oktatási-nevelési intézményünket is igyekszünk támogatni” – hangsúlyozta a Beregszászi kistérség polgármestere.

Az ünnepélyes tanévnyitó ünnepséget követően a diákok osztályfőnöki órákon vettek részt, amelyek témája a hazaszeretet, az egység, a hősiesség és becsületesség volt.

De a gyerekeknek az első napon nemcsak az osztályfőnökkel és egymással kellett megismerkedniük, hanem az óvóhelyekkel és az ott-tartózkodási szabályokkal is.

Mind a szülők, mind a tantestület tagjai reményüket fejezték ki, miszerint nemcsak az iskolai ünnepségeket, hanem a tanévet is az iskola épületében tudják majd folytatni.                       

TV21 Ungvár/K. K.