Tanszerekkel megtöltött iskolatáskákkal segítettek a magyarországi reformátusok

Radírozzuk ki a különbségeket!

2022. szeptember 2., 17:19 , 1124. szám

A négy kárpátaljai református líceum első évfolyamos diákjainak hoztak szeptember elsején tanszerekkel megtöltött iskolatáskákat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai a Radírozzuk ki a különbségeket! címet viselő nyári tanszergyűjtő akciójuk keretén belül. A Nagyberegi Református Líceum legifjabb diákjainak személyesen át is adták a táskákat a segélyszervezet munkatársai, a másik három református középiskola elsősei számára Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyházkerület főgondnoka juttatja el az adományokat.

Nagy Béla kiemelte: „A mostani háborús helyzetben nagyon fontos, hogy Isten gondoskodik azokról a gyermekekről, akik nehéz sorsban élnek, és családjuk anyagi helyzete nem engedi meg, hogy megvásároljanak egy ilyen egységtáskát, melyben megvan minden szükséges eszköz a tanuláshoz.”

Miután kiosztották a táskákat a nagyberegi kisdiákoknak, Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője a sajtónak elmondta: „A Magyar Református Szeretetszolgálat már hosszú évek óta minden nyáron meghirdeti tanszergyűjtő akcióját. Ahogy a program neve is üzeni – Radírozzuk ki a különbségeket! Az a célunk, hogy azokat a családokat, amelyeknek komoly anyagi kiadást és nehézséget jelentene a tanévkezdés, tudjuk támogatni. Minden évben gondoskodunk arról, hogy ne csak Magyarországon élő, hanem határon túli gyermekeket is támogassunk. Az idei tanévet összesen 1 200 diák támogatásával tudjuk útjára indítani, 1 100 diákot támogattunk Magyarország-szerte. Olyan családokat is segítünk, melyek a háború elől menekültek Magyarországra. Száz megtöltött iskolatáskát hoztunk el Kárpátaljára, ezeket a négy református líceum diákjai között osztják ki. Minden táska 30 ezer forint értékű a benne lévő tanszerekkel együtt, elsősorban első évfolyamos líceumi diákok számára szükséges eszközöket választottunk ki. Az volt a célkitűzésünk, hogy olyan támogatást nyújtsunk a családoknak, hogy nekik már szinte semmit se kelljen megvásárolniuk a tanév kezdetére, hanem minden rendelkezésre álljon ahhoz, hogy a gyerekek örömmel tudják elkezdeni az új tanévet.”

Tóth László református lelkésztől, a Nagyberegi Református Líceum lelkész-igazgatójától megtudtuk: „Ma a tizennégy elsős diákunk közül tizenhárom láthatóan nagy örömmel vette át a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársaitól a nekik adományozott, tanszerekkel megtöltött iskolatáskát. Egy kisfiú hiányzott, de az ő táskája is megvan. Ő is meg fogja kapni, ez még hozzátartozik a feladatunkhoz.” A lelkész-igazgató a támogatást szép gesztusnak nevezte, a rászoruló szülőknek pedig ez nagyon nagy segítség, mert az iskolakezdés ma nem olcsó dolog.

Badó Zsolt