Tizenegy tonna segélyszállítmány indult útnak Zaporizzsja megyébe Beregszászból

2022. szeptember 15., 14:32 , 1126. szám

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálathoz (BJMSZ) több mint fél éve érkeznek folyamatosan a különböző országok adományai, melyeket Beregszászból oda küldenek, ahol a legnagyobb szükség van azokra. Napjainkban egyre több szállítmányt indítanak a belső-ukrajnai területekre is, hiszen közeleg a tél, és a frontvonal közelében fekvő településeknek hatalmas szükségük van a támogatásra.

„Belső-Ukrajnába immáron több alkalommal sikerült eljuttatnunk segélyszállítmányokat, többek között Harkivba, Dnyipropetrovszkba, Zaporizzsjába, valamint Kijevbe és környékére” – számolt be Hnatik Tünde, a BJMSZ programkoordinátora.

A mostani alkalommal a BJMSZ munkatársainak egy teljes kamionnyi, több mint tizenegy tonnányi vegyes segélyszállítmányt sikerült eljuttatniuk Zaporizzsja megyébe.

A szeretetszolgálat adománygyűjtésben, logisztikában, valamint stratégiai kérdésekben is szorosan együttműködik a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulásával (KHÖT). Együtt már nem először indítanak segélyszállítmányokat Ukrajna különböző területeire. Az elmúlt hónapok során közel ötszáz tonna humanitárius szállítmányt küldtek azokba a térségekbe, ahol a legnehezebb most a helyzet.

„Több karitatív szervezettel és külföldi partnerünkkel együttműködve próbálunk segíteni azoknak az önkormányzatoknak, akik a frontvonalhoz közvetlen közel találhatók, ezek Zaporizzsja, Harkiv, valamint Dnyipropetrovszk megyék” – fogalmazott Rezes József, a KHÖT igazgatója.

A szervezetek vezetői szerint az adományozó kedv sajnos az elmúlt időszakban megkopott, abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy a tél közeledtével még több adományra, ezen belül meleg ruhákra, takarókra, paplanokra lesz majd szükség.

TV21 Ungvár/K. K.