Kárpátalján tett munkalátogatást Viktor Ljasko egészségügyi miniszter

2022. szeptember 19., 17:07

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter megyénkben tett munkalátogatása során Miroszlav Bileckijjel, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) helyettes vezetőjével a Szolyvai járási kórházba tett látogatást. 

„Beszélgettünk az egészségügyi intézmények vezetőivel, különös figyelmet fordítottunk a kórházak aktuális problémáira” – közölte Miroszlav Bileckij.

Elmondása szerint a jövő év nehezebb lesz az ország számára, mint az idei, többek között a finanszírozás terén. Ezért fontos, hogy a kórházak maximálisan, a leghatékonyabban álljanak hozzá a működésük tervezéséhez, a költségvetés kialakításához, a bérek kifizetéséhez, a szükséges gyógyszerek és gyógyászati eszközök beszerzéséhez és a fejlesztéshez. Hiszen a vezető döntése bizonyos gyógyászati műszerek beszerzéséről attól függ, hogy a jövőben milyen szolgáltatásokról köt majd szerződést az intézmény, és mennyivel nő a betegek száma.

„Ugyanakkor a helyi önkormányzatoknak mint a kórházak tulajdonosainak is érdekelteknek kell lenniük a kórház fejlesztésében, a betegek minőségi egészségügyi ellátásában. Ezért nem kevésbé fontos, hogy a helyi költségvetésből a kiadásokat az egészségügyi intézmények és dolgozóik szükségleteire irányítsák” – hangsúlyozta Miroszlav Bileckij, számolt be a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció.

(pmg.ua/VV)