Továbbra is várják a jelentkezőket a Rákóczi-főiskola idegen nyelvi képzéseire

2022. október 1., 11:55 , 1128. szám

Október harmadikáig várják a jelentkezőket a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központja által meghirdetett 80 órás idegen nyelvi képzésekre.

A Felnőttképzési Központ a 2002/2003-as tanévtől kezdve folyamatosan szervez nyelvi képzéseket, kurzusokat. Idén a jelentkezők négy nyelv – az angol, a német, az ukrán, illetve a magyar – közül választhatnak. A tananyag főként a beszédkészség fejlesztésére és a kommunikációs gyakorlatokra helyezi a hangsúlyt.

A 80 órás képzés 2022. október 15-én veszi kezdetét, és 2023. február végéig fognak zajlani a foglalkozások. Az eddigiektől eltérően (korábban hét közben is szerveztek órákat) a mostani alkalommal kizárólag szombatonként tartják a foglalkozásokat, a tervek szerint 8 és 12 óra között. A képzés idén újra offline, azaz jelenléti formában kerül megrendezésre, így a szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy ezt vegyék figyelembe.

A nyelvi képzés és a nyelvvizsga-felkészítés külön tematika alapján valósul meg. A képzések jelentős része kommunikáció­orientált, kivéve az ECL-nyelvvizsgára felkészítőket, hiszen az erre irányuló képzéseknek négy komponense van: írás, olvasás, beszédértés és beszédkészség-fejlesztés.

Akik sikeresen befejezik a 80 órás tanfolyamot, egy szóbeli és egy írásbeli vizsgát követően általános tanúsítványt kapnak az adott nyelvi képzés elvégzéséről. Ez önmagában még nem jelent nemzetközi nyelvvizsga-elismerést, ahhoz az ECL Nyelvvizsgaközpontba kell bejelentkezni, ahol lehetősége van bárkinek nyelvvizsgát tenni. Ahogy a korábbi években megszokhattuk, a Felnőttképzési Központ az idén is szervez külön vizsgafelkészítő tanfolyamokat, melyek kifejezetten az ECL-nyelvvizsgákra készítik fel a jelentkezőket.

A Felnőttképzési Központ munkatársai várják a jelentkezőket és érdeklődőket a képzésekre, ahova online lehet jelentkezni a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felnőttképzési Központjának honlapján, amely a https://kmf.uz.ua/hu/ címen érhető el.

A jelentkezési időszak lezárását követően, október 15-én kezdődnek a foglalkozások a Rákóczi-főiskola bázisán.

                TV21 Ungvár/K. K.