Nem lakóhelyhez kötött a jogosítványcsere

2022. október 11., 15:53 , 1128. szám

Ukrajnában jelentősen egyszerűsödött a járművezetői jogosítvány visszaszerzésének és cseréjének folyamata. Mostantól a jogosítványok tulajdonosai bármelyik szervizközpontban megújíthatják vagy kicserélhetik okmányaikat anélkül, hogy fel kellene venniük a kapcsolatot a bejelentett lakóhelyük szerint illetékes hivatallal – jelentette a zn.ua a Belügyminisztérium Fő Szervizközpontjának sajtószolgálata nyomán.

Ezen túlmenően a lakóhelyüket ideiglenesen megváltoztató polgárok átvehetik a jogosítványukat, vagy gyakorlati vizsgát tehetnek a Belügyminisztérium bármely szervizközpontjában, függetlenül attól, hogy korábban az elméleti (gyakorlati) vizsgát melyik központban tették le.

A változások és az extraterritorialitás elve szerint működő osztályok számának növelése az Oroszországi Föderáció teljes körű inváziójának következményei. Hiszen a háború kezdete óta sok ukrán változtatott lakóhelyet, költözött biztonságosabb régióba, vagy hagyta el az országot – mutat rá a zn.ua.

A tájékoztatás szerint a Belügyminisztérium szolgáltató központjai keddtől szombatig 9.00 és 18.00 óra között működnek szünet nélkül.

(pszv/zn.ua)