Házaspárok hétvégéje a Vadvölgyben

2022. november 18., 09:48

Harmadik alkalommal szervezte meg házaspárok hétvégéjét a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a Nagybereznai járásban található Viharoson november 11–13. között.

A háromnapos program már több éve az egyik legkedveltebb rendezvény a családok körében. A szervezők minden alkalommal színes programokkal készülnek a részt vevő házaspárok számára. Nem volt ez másképp a mostani hétvégén sem, ahol a szeretetnyelv volt a fő téma Gary Chapman világhírű párterapeuta könyve alapján.

A programfelelősök segítségével, akik ezúttal Szűcs Zoltán és felesége, Mária voltak, mindenki megtalálhatta, melyik az a gesztus, mellyel társa leginkább ki tudja fejezni iránta érzett szeretetét. A szervezők közös játékokkal is készültek, amelyek során igazi önfeledt vidámság kerekedett.

A hétvégi programra a párok többnyire gyerekek nélkül érkeztek, így könnyebben egymásra tudtak hangolódni és csakis egymásra koncentrálni, ami elengedhetetlenül fontos egy nyüzsgő nagycsalád életében.

Mivel a másik ember iránt érzett szeretetünket meghatározza Istennel való személyes kapcsolatunk, nem kezdődhetett a nap reggeli elcsendesedés nélkül, amit Balogh Attila református lelkipásztor tartott.

Azt, hogy mennyire tudjuk szeretni házas- vagy embertársunkat, nagyban meghatározza az Istennel való személyes viszonyunk. A kettős fonal erős, de a hármas fonal elszakíthatatlan – idézett a Bibliából a lelkipásztor.

„Jó volt kiszakadni otthonról egy kicsit. Minden házaspárnak évente egyszer kötelezővé tenném az ilyen hétvégéket. Biztosan visszatérünk majd a kis kísérőnk nélkül is csak kettesben, ha lesz rá lehetőség” – mondta Barkasziné Molnár Csilla, a hétvége egyik résztvevője.

Az előadások mellett természetesen jutott idő a kikapcsolódásra is. A párok igénybe vehették a panzió nyújtotta lehetőségeket – a szauna és medence használata mellett a biliárd és az asztalitenisz is rendelkezésükre állt – vagy sétálhattak felfedezve a festői szépségű tájat.

A program megvalósulását Magyarország Kormánya és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

TV21 Ungvár/K. K.