A mentősök 2 perc alatt érkeztek meg egy késelés helyszínére

2022. november 27., 16:52

„Mentsék meg! A fiamat megkéselték!” – ezekkel a szavakkal rohant be egy nő kétségbeesetten a sürgősségi orvosi állomásra Gyertyánliget (Kobilecka Poljana) faluban.

Az eset pénteken 21 órakor történt, mindenhol teljesen sötét volt, a településen szünetelt az áramellátás. Két percen belül azonban a helyszínre ért az 1208-as mentőcsapat, amely Okszana Huszar mentőápolóból és Jaroszlav Timcsak sofőrből állt. A sérült édesanyjának elmondása szerint a fia pár percre kiment egy közeli boltba, amikor egy ismeretlen az első emeleten késsel útját állta és több helyen megvágta az arcát... A mentős azonnal megvizsgálta a sérültet: a vágások mélyek voltak, sok vért veszített, és a vérnyomása kritikusan alacsony volt.

A mentős aszeptikus kötszereket alkalmazott, fájdalomcsillapítót adott a betegnek, mindkét kezére infúziót csatlakoztatott, és a Rahói Járási Kórházba szállították a sebesültet. Útközben a beteg állapotát stabilizálták, a 39 éves férfi vérnyomását sikerült felemelni, de a hatalmas vérveszteség miatt állapota válságos volt. A férfi jelenleg az intenzív osztályon van.

A bűnüldöző szervek munkatársai vizsgálják az eset körülményeit.

(Facebook/RV)