Arahamija: Kijevben az ellenőrzött 530 megtörhetetlenségi pont 20%-a zárva volt

2022. december 2., 09:03 , 1136. szám

Kijevben az 530 megtörhetetlenségi pontnak, amelyek munkáját a parlamenti képviselők ellenőrizték, a 20%-a zárva volt – közölte David Arahamija, a Nép Szolgája frakcióvezetője, akit az Interfax–Ukrajina hírügynökség idézett.

„Őszintén szólva, a hatóságok képviselőjeként szégyellem magam, bár nem nekem, hanem a kijevi városi hatóságoknak lenne szégyellnivalója. De szégyellem, mert ezeknek a »megtörhetetlenségi pontoknak« a 20%-a eleve be van zárva” – mondta Arahamija múlt szombaton az ukrán országos televíziós hírcsatornák közös műsorfolyamában.

A frakcióvezető megjegyezte azt is, hogy nem minden ponton teremtették meg a szükséges feltételeket.

„Van, ahol három generátor van, de nincsenek csatlakoztatva, van, ahol egy generátor sincs, néhol nincs internet, néhol nincs víz” – sorolta a képviselő.

Arahamija szerint annak érdekében, hogy a pontok teljes kapacitással kezdjenek működni, a honatyáknak szándékukban áll bevonni az üzleti élet képviselőit és az önkénteseket.

„Természetesen nyomást fogunk gyakorolni és együttműködünk a városi hatóságokkal, hogy mindezeket a logisztikai szervezési kérdéseket két-három napon belül megoldjuk” – jelezte a frakcióvezető.

Arahamija elmondta, a képviselők azért döntöttek úgy, hogy ellenőrzik a fővárosi megtörhetetlenségi pontok működését, mivel sok panasz érkezett a kijevi lakosoktól, hogy a pontok nem működnek, nincs fűtés, nincs internet.

 (pszv/interfax.com.ua)