Felkészítő nap a beregszászi karitász önkéntesei számára

2022. december 12., 10:27 , 1138. szám

A Beregszászi Szent Anna Karitász február óta folyamatosan támogatja a Kárpátaljára érkező menekülteket, igyekszik segítő kezet nyújtani az elesetteknek. A megnövekedett munka megterhelő mindenki számára, legyen szó akár a karitász munkatársairól, akár az önkénteseiről, akik szintén tevékenyen veszik ki részüket a válságkezelésből. Számukra szerveztek oktatónapot a Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházban, ahová a VOICE Amplified Hungary Training munkatársait hívták meg.

A tréning résztvevői két előadás segítségével fejlesztették képességeiket olyan témákban, mint a Lelki és testi kiégés elleni küzdelem, valamint a Stressz! Stresszkezelő technikák.

„A Beregszászi Szent Anna Karitász mai vendégei a VOICE Amplified Hungary Training munkatársai voltak, akik igyekeztek felkészíteni a karitatív szervezet munkatársait és önkénteseinket a rájuk nehezedő feladatra, emellett minden résztvevő lelkiekben is megerősödhetett” – fogalmazott Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász vezetője.

A karitatív szervezet vezetője emellett őszinte háláját fejezte ki a VOICE Amplified szervezet munkatársainak, hogy idejükkel és tudásukkal hozzájárultak a karitász jövőbeli munkájának sikerességéhez.

Az alkalom során a tanulás mellett a résztvevőknek lehetőségük volt megosztani gondolataikat, kötetlen beszélgetést folytatni egymással, valamint a Magyarországról érkező munkatársakkal. És miként a lelki jóléthez hozzátartozik a testi jólét is, a jelenlévők közösen elfogyasztottak egy finom ebédet.

„Nagyon örülünk annak, hogy most itt lehetünk Beregszászban, és találkozhattunk a karitász helyi munkatársaival, önkénteseivel, akiknek – reményeink szerint – segíthettünk a jövőben előttük álló nehézségek leküzdésében” – hangsúlyozta Szabó Enikő, a VOICE Amplified Hungary csoportvezetője.

A tematikus oktatások mellett minden résztvevő elmondta, megosztotta saját tapasztalatait annak érdekében, hogy közösen találjanak megoldást a felmerülő nehézségekre.

TV21 Ungvár/K. K.