Áramfejlesztőkkel és üzemanyagtartályokkal segíti a Máltai Szeretetszolgálat Kárpátalját

2022. december 21., 17:09 , 1140. szám

Telepíthető és hordoz­ható áramfejlesztőket, ezerliteres tartályokat és az eszközök feltöltését segítő, a gépjárművek otthoni tankolására is alkalmas mobil üzemanyagtöltő berendezést szállít Kárpátaljára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a térségben hetek óta csak napi mivel néhány órán át működik az energiaszolgáltatás, ezért hordozható áramfejlesztőkkel segítik Kárpátalját. Az áramfejlesztők a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat koordinálásával a karitatív létesítmények, a szociális ellátást nyújtó és az oktatási intézmények működését teszik biztonságosabbá.

Az energiaszolgáltatás sokszor csak az éjszakai órákban áll helyre Beregszászban, máskor kora hajnalban tér vissza az áram, az emberek ekkor tudják használni a háztartási gépeket, illetve feltölteni akkumulátorról működő eszközeiket.

Makuk János, a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat vezetője beszámolt arról, hogy sok városi szervezet, több iskola, óvoda és szociális feladatot ellátó intézmény kért tőlük áramfejlesztő eszközt mindennapos működéséhez.

A közlemény szerint a szeretetszolgálat szerdán áramfejlesztő készülékeket, az aggre­gátorok üzemanyag-ellátásához egy köbméteres tartályt, illetve mobil üzemanyagtöltő berendezést szállított Beregszászba. Ez utóbbi eszköz akár egy furgon csomagtartójában házhoz vihető, „mozgó benzinkútként” működtethető készülék, amely az áramfejlesztők feltöltését teszi lehetővé, de gépjárművek tankolására is alkalmas.

Emlékeztettek arra, hogy a szeretetszolgálat a háború kitörése óta ezer raklapnyi segélyszállítmányt küldött Ukrajnába, a szállítmányok nagy részét a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat használta fel, illetve vitte más kárpátaljai településekre.

TV21 Ungvár/K. K.