Új rekordot állítottak fel Ungváron

2022. december 26., 17:08

Amint arról honlapunkon is értesülhettek, vasárnap a Kárpátaljai Megyei Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítótermében a karácsonyi ünnepek alkalmából Karácsonyi Csillag címmel mézeskalács-kiállításra kerül sort.

A rendezvényen új kulináris rekord született. Ljubov Kerecman ungvári kézműves kollégájával, Kelemen Viktóriával 248 egyedi mézeskalács karácsonyi csillagot készített és gyűjtött össze egy helyen, a skanzenben. Az esemény pillanatait Szerhij Deniszenko fotói örökítették meg. Minden termék egyedi. A kollekció elkészítésekor a kézművesek az ország minden tájegységére jellemző mintákat tanulmányozták.

Lana Vetrova, az ukrán nemzeti rekordok regiszterének vezetője átadta a rekordereknek a megfelelő oklevelet, és biztosította, hogy ez az akció ma rendkívül fontos az ország számára, mert ismét bizonyítja minden régió egységét a maga sokszínűségében.

A rekord felállítása után mindenkinek lehetősége van megvásárolni e csodálatos mézeskalács-csillagok egyikét Ljubov Kerecmantól a Facebookon és a Messengeren.

(0312.ua/RV)