Smihal bejelentette, mikor és hol tartják a konferenciát Ukrajna helyreállításáról

2023. január 20., 09:03

A következő konferenciát Ukrajna helyreállításáról Londonban tartják 2023 júniusában – jelentette be a davosi fórumon elhangzottak alapján Denisz Smihal miniszterelnök, akit a korrespondent.net idéz.

„Nagyra értékeljük Nagy-Britannia döntését, hogy idén házigazdája lesz a rendezvénynek. Igyekszünk nemzetközi támogatást mozgósítani Ukrajna haladéktalan helyreállításához” – mondta.

Smihal szerint Ukrajna arra számít, hogy a következő konferencia lehetővé teszi a nemzetközi támogatás mozgósítását a lehető leggyorsabb helyreállítás érdekében.

„Várjuk azoknak a forrásoknak a világos meghatározását, amelyek lehetővé teszik a helyreállítást. Az agresszornak kell viselnie a fő kártérítést. Annak érdekében, hogy az Oroszországi Föderációt a bűncselekményekért felelősségre vonják, fontos kidolgozni a megfelelő nemzetközi jogi mechanizmusokat” – jelezte a miniszterelnök.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy jelen helyzet szerint az állandó orosz támadások miatt 160 000 infrastrukturális objektumot és lakóépületet kell helyreállítani.

(korrespondent.net/Kárpátalja)