Amerikai pénzügyminisztérium: Nincs arra utaló jel, hogy Ukrajnában visszaéltek volna az amerikai pénzeszközökkel

2023. február 2., 08:13

Az amerikai pénzügyminisztérium szerint nincs arra utaló jel, hogy Ukrajnában visszaéltek volna az amerikai pénzeszközökkel, de továbbra is szorosan együttműködik az ukrán hatóságokkal, hogy biztosítsák a megfelelő garanciákat a korrupció megelőzésére – jelentette ki a Reuters kérdésére válaszolva Megan Apper, a pénzügyminisztérium szóvivője, akit az Interfax–Ukrajina hírügynökség idéz.

„Nincs semmilyen arra utaló jelünk, hogy ne rendeltetésszerűen használták volna fel az amerikai pénzeszközöket Ukrajnában. Üdvözöljük az ukrán hatóságok folyamatos erőfeszítéseit, hogy együttműködjenek velünk annak érdekében, hogy megfelelő garanciákat nyújtsanak arra, hogy az amerikai segélyek eljussanak azokhoz, akiknek szánták” – közölte Apper.

Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma továbbra is szorosan együtt fog működni a Világbankkal az Egyesült Államok kifizetéseinek nyomon követésében, „hogy megbizonyosodjon arról, azokat rendeltetésszerűen használják fel, valamint Ukrajnával és más partnerekkel a korrupció elleni harcban”.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)