A háború Kijev megyei áldozatainak egy részét még nem sikerült azonosítani

2023. február 5., 19:20

Több mint ezer civilt gyilkoltak meg a megszállók Kijev megyében. Egy részüket még nem azonosították. Erről az RBK–Ukrajina számolt be Andrij Nyebitovnak, a nemzeti rendőrség Kijev megyei vezetőjének a Telegramban közzétett nyilatkozatára hivatkozva.

„Kijev megyében már a megszállók által meggyilkolt 1 369 civil holttestét találták meg, 197 polgár holttestét nem azonosították. Háromszáz embert jelenleg eltűntként tartanak nyilván” – közölte Nyebitov.

Tájékoztatása szerint a Kijev megyei rendfenntartók több mint 10 ezer büntetőeljárást indítottak az orosz hadsereg által a megyében elkövetett bűncselekmények miatt. Az eljárások többségét már továbbították áttekintésre az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyomozóinak.

„A Nemzeti Rendőrség azonban továbbra is segít az elsődleges rögzítésben, a szemlében és a megfelelő szakértői vizsgálatok elrendelésében. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a rendfenntartók több mint 50 gyanúsítást adtak át az Oroszországi Föderáció katonáinak a megye területén elkövetett atrocitások miatt” – tette hozzá a rendőr.

(rbc.ua/Kárpátalja)