Sztefancsuk bejelentette, hol és mikor tartják a Krími Platform második parlamenti csúcstalálkozóját

2023. március 16., 09:53

Ruszlan Sztefancsuk, a Legfelső Tanács elnöke bejelentette, hogy idén ősszel Prágában tartják a Krími Platform második parlamenti csúcstalálkozóját – jelentette a korrespondent.net.

„Köszönöm Csehországnak, hogy hajlandó fogadni egy fontos eseményt és bekapcsolódni a megszervezésébe. Meggyőződésem, hogy ez közelebb visz bennünket a közös célhoz, a Krím és az összes ideiglenesen megszállt terület felszabadításához” – mondta.

Sztefancsuk közölte azt is, hogy megbeszélést folytatott Markéta Pekarova Adamovával, a cseh képviselőház elnökével. A felek eszmét cseréltek a védelmi képességek megerősítéséről, az európai integrációról és Ukrajna euro-atlanti irányvonaláról.

A korrespondent.net emlékeztet, hogy a Krími Platform első parlamenti csúcstalálkozójára a horvátországi Zágrábban került sor tavaly októberben.

A Krími Platformot 2021-ben azzal a céllal hozták létre Kijevben, hogy Ukrajna egyeztethessen nemzetközi partnereivel a Krím Oroszország általi annektálásáról, annak következményeiről, és végső soron közelebb hozza a félsziget felszabadítását.

(korrespondent.net/Kárpátalja)