NMT ‒ 2023: Elérhető a próbateszt biológiából

2023. március 25., 11:50

A felsőoktatásba jelentkezők számára, akik azt tervezik, hogy biológiából mérettetik meg magukat a Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (NMT) keretében, már elérhető a teszt demóváltozata – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda életmódmagazinja az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ (UCOJO) honlapja nyomán.

A próbateszt 30 feladatot tartalmaz.

„A demonstrációs változat felépítését, feladattípusait, végrehajtásuk időtartamát tekintve hasonló a felvételi teszthez, de a javasolt tesztgyűjtemény felülete eltér attól, amely a valódi NMT-n lesz” – tájékoztatnak a pedagógusok.

A közlés szerint a próbateszten – akárcsak a valódin – megválasztható a feladatok megoldásának sorrendje, szükség esetén vissza lehet térni egyik vagy másik kérdéshez, módosítható a bejelölt válasz.

Az UCOJO hangsúlyozza, hogy ha a jelentkezőnek lassú az internete, esetleg nem tud egy órán át számítógépen vagy egyéb készüléken online dolgozni, akkor a biológia teszt demóverzióját tartalmazó fájlt letöltheti saját készülékére, elvégezheti a feladatot és összevetheti a válaszokat a helyesekkel.

Korábban jelentették, hogy fizikából, ukrán nyelvből, matematikából, angol nyelvből és Ukrajna történetéből is elérhetők már az NMT-tesztek demóváltozatai.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)