Kidőlt fák, letépett tetők, települések áram nélkül

2023. március 28., 18:08

Március 27-én este számos bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz az időjárási viszonyok romlása miatt bekövetkezett rendkívüli esetekről. A mentők 13 alkalommal vonultak ki kidőlt fákat eltakarítani: előzetesen 10 esetet jegyeztek fel az Ungvári, egyet a Munkácsi és kettőt a Huszti járásban.

Egy fa egy parkoló autóra dőlt – az eset Ungváron a Laborcz téren történt. Szerencsére jelentősebb kár nem történt, mert az ágak „csak” a bal oldali tükröt érintették és részben megrongálták a jármű fényezését.

Szintén az erős széllökések következtében megsérült Ungváron, a Borogyin utcában található bútorgyártó műhely épületének teteje. A becsült kárterület 200 négyzetméter.

Ungváron az Ung partján padokat borongatott fel a viharos erejű szél. Személyi sérülésről nem érkezett bejelentés.

Ezenkívül 9 településen – az Ungvári járásban Ráton, Nagydobronyban, Kis- és Nagygejőcön, Antalócon, a Munkácsi járásban Kövesligeten (Drahovo), Gázlón (Zabrigy), Kisábránkán (Lokit), Beregbárdoson (Bukovec) – teljesen szünetelt az áramszolgáltatás. 5 faluban – Szürte, Téglás, Kőrösös (Kiresi), Hátmeg (Zahattya), Szajkófalva (Oszij) – részben nem volt áram.

A rossz időjárás következményeinek felszámolása folytatódik.

(Facebook/RV)