Egy nap alatt két közúti balesetet okoztak ittas sofőrök

2023. március 29., 08:16

Mindkét eset Ungváron történt.

Hétfőn délután 15 óra körül érkezett hívás a rendőrségre egy baleset helyszínét elhagyó személyről a Kassai utcában. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy a kamiondaru vezetője volt a vétkes a balesetben. Később a környező területek átvizsgálása során az ellenőrök az Universzitecka utcában találták meg az autót. A férfi elismerte a balesetet, de nem tudta megmagyarázni, miért hagyta el a helyszínt. A rendfenntartók emellett alkoholos ittasságra utaló jeleket is észleltek a sofőrnél, de az állampolgár megtagadta a vizsgálatot.

17 óra körül úgyszintén a baleset helyszínét elhagyó személyről kaptak hívást a járőrök a Tlehasz utcában. Egy Skoda sofőrje megrongált egy parkoló autót, és eltűnt a helyszínről. A rendőrök azonnal ismertették a szabálysértő autójának leírását az ügyeletes járőrökkel, majd később a Hrusevszkij utcában sikerült megállítani. A beszélgetés során a rendőrök alkoholos ittasság jeleit észlelték a sofőrnél, de a férfi megtagadta az ittassági vizsgálatot.

A járőrök mindkét autóbaleset elkövetője ellen eljárást indítottak balesetet okozó közlekedési szabályok megsértése, ittas járművezetés és autóbaleset helyszínének elhagyása miatt.

(Facebook/RV)