Húsvéti kiállítás a viski magyar iskolában

2023. április 4., 12:26 , 1153. szám

A Viski Kölcsey Ferenc Oktatási-Nevelési Komplexum diákjai a húsvét ünnepéhez közeledve idén is rendhagyó kézműves kiállítással kedveskedtek az iskola tanárai és tanulói számára. A tárlat célja, hogy a diákok ezáltal is megismerkedjenek a húsvéti hagyományokkal.

A kiállítás szervezője Sztankó Szilvia, az intézmény pedagógusa volt. A tárlaton megtekinthető munkákat az intézmény diákjai készítették: voltak ott különböző technikával készült hímes tojások, tojásfa-kompozíciók, papírnyuszik és különféle tavaszi virágokat ábrázoló tárgyak. A  tanulók mindemellett diáktársaikat megismertették a hímes tojás, a húsvéti nyúl és a locsolkodás eredetével. A fiúk tiszteletet adva a lányoknak még locsolóverssel is készültek.

Czébely Ilona, a Kölcsey-komplexum megbízott igazgatója elmondta: „Diákjaink minden évben egy különleges kézműves-kiállítással készülnek a húsvéti ünnepkörre. Az idén sem maradt ez el. A kiállítás igazán szépre sikeredett, és a diákok mindemellett húsvéti versekkel tették színesebbé a rendezvényt. Fontosnak tartjuk, hogy a húsvéti ünnepkör hagyományaival megismerkedjenek a diákok – mondta el az iskola igazgatója.  

ev