DNS-laboratóriumot telepítettek Umanyba az orosz rakétatámadás áldozatainak azonosítására

2023. április 29., 09:28

Az Umanyt ért orosz rakétatámadás után holttestek maradtak a romok alatt, amelyeket azonosítani kell. Ehhez DNS-laboratóriumot telepítettek a tragédia helyszínének közelébe – jelentette a Belügyminisztériumra hivatkozva az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda magazinja.

„Most azonosítjuk a holttesteket, azokat, amelyeket mostanáig nem tudtunk felismerni, van egy DNS-laboratóriumunk a helyszínen. Az ebben az épületben lakó polgárok valamennyi családtagja és hozzátartozója jelentkezhet DNS-mintájának leadására az összehasonlító vizsgálathoz” – mondta el Ihor Klimenko belügyminiszter.

Megjegyezte, hogy az utóbbi időben viszonylagos nyugalom volt Umanyban.

„Egy ilyen tragédia megerősíti, hogy folytatódik az Oroszországi Föderáció terrortámadása a polgári infrastrukturális objektumok ellen. Ezért tudjuk és bizonyosak vagyunk abban, hogy folytatnunk kell a harcot, továbbra is mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az ellenség elhagyja hazánkat” – fogalmazott a belügyi tárca vezetője.

Az Élet emlékeztet, hogy április 28-án éjjel orosz rakéta csapódott egy 9 szintes umanyi lakóépületbe. Az április 29. esti állapot szerint a rakétatámadás 23 emberéletet követelt, köztük négy gyermekét.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)