Az NMT több résztvevőjét eltávolították a vizsgateremből telefonhasználat miatt

2023. június 12., 11:50

A Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (NMT) jelentős számú résztvevőjét távolították el az ideiglenes vizsgaközpontokból, mert a teszt során mobiltelefont használtak – jelentette az osvita.ua az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központnak (UCOJaO) a tesztírás első hetét összegző közleménye alapján.

Mint ismeretes, az NMT résztvevői közül néhányan lefényképezték a tesztfeladatokat, majd megosztották a világhálón – emlékeztet a portál.

„Sajnáljuk, hogy ilyen helyzetek adódtak. Kérjük a résztvevőket, hogy ne kockáztassák a jövőjüket, és ne használjanak semmilyen digitális eszközt a teszt során. Hogy a sok ezer résztvevő közül egyeseknek sikerült lefényképezni néhány tesztfeladatot, kihasználva, hogy a tanév után elfáradt, a napi stressztől kimerült oktatók nem vették észre a szabálysértéseket, még nem jelenti azt, hogy másoknak is sikerülni fog. Egy fotó ára túl magas lehet” – hangsúlyozta az UCOJaO.

Az NMT fő időszaka június 23-ig tart. Ukrajnában és 30 ország 47 városában hoztak létre vizsgaközpontokat erre az alkalomra.

(osvita.ua/Kárpátalja)