Rivne megyében az anya vízbe fojtotta két kiskorú gyermekét

2023. augusztus 26., 11:36

A rendfenntartók őrizetbe vettek egy 42 éves varasi járási lakost Rivne megyében, aki vízbe fojtotta két kiskorú fiát a helyi kőbánya víztározójában – jelentette az UNIAN hírügynökség a Rivne Megyei Ügyészség nyomán.

Az ügyészség tájékoztatása szerint augusztus 23-án a nő, aki 7 és 6 éves fiaival a volt kőbánya víztározójánál tartózkodott, elhatározta, hogy vízbe fojtja a gyermekeit.

„Megállapítást nyert, hogy az idősebb fiút erőszakkal a víz alá nyomta, és addig tartotta ebben a helyzetben, amíg az abbahagyta az ellenállást. A partra érve megfogta a kisebbik fiú kezét, egy fa emelvényhez vezette, amely alatt jelentős volt a mélység, s a vízbe lökte őt, tudván, hogy nem tud úszni. Végig ugyanazon az emelvényen állt, az elkerülhetetlen vízbefulladást szemlélve” – állt a közleményben.

A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves apa nem sokkal később ért a víztározóhoz: egyik fiát sikerült partra vinnie. Sajnos az újraélesztési kísérletek sikerteleneknek bizonyultak, a kisfiú meghalt. A másik gyermeket a búvárok találták meg.

A nyomozók szakértők bevonásával kérdezték ki a nőt, aki bevallotta tettét. Az elkövetőt őrizetbe vették, és szándékos emberöléssel gyanúsították meg.

A Szuszpilne tájékoztatása szerint a tragédia Szopacsiv községben történt.

(unian.ua/Kárpátalja)